Gelnagels

915.jpg

Gelnagels

Gel is een gebruiksklaar product dat moet uitharden onder een uv-lamp en kan zowel dienen voor versteviging van de eigen nagels als voor verlengingen. (tips of sjablonen) En Vogue Sculptured Nail Systems is een hoogwaardig gel-systeem op basis van hars dat bij UVA-licht direct hard wordt. Hierdoor hecht het zich perfect vast op de natuurlijke nagel en schermt die ook direct af. Vocht en verkleuringen kunnen er niet meer doorheen. Daardoor worden de geplaatste nagels ook niet geel of broos, zelfs niet bij het sterkste zonlicht.
Deze gel heeft ook het voordeel dat hij niet ruikt en geen schadelijke dampen afgeeft. Hierin zitten nl. dezelfde hypoallergene stoffen verwerkt als bij tandverzorgingsproducten. De stevigheid en flexibiliteit van de natuurlijke nagels worden volledig nagebootst. Deze producten zijn niet schadelijk voor het milieu, maken geen vlekken en zijn bovendien anti-allergisch.
La Bella Mano is gespecialiseerd in nail art.
Er is keuze uit verschillende soorten strass, stripers, color gels, glitters ...

Werkwijze


Bij het plaatsen van gelnagels worden de nagels eerst ruw gemaakt met een zachte vijl.
Voor verlengingen worden er eerst tips of sjablonen geplaatst.
Daarna wordt de gel in drie lagen aangebracht op de nagels (Naturel, french, full color, nail art...) en uitgehard onder een uv lamp.

Er kan ook een nagelbedverlenging gemaakt worden, dit is vaak van toepassing bij nagelbijters. Aangezien nagelbijters een zeer kort nagelbed hebben geeft de nagelbedverlenging een veel mooier en natuurlijker resultaat. (zeer dunne french)
Aan de hand van uw eigen nagels kunnen we de kleur bepalen die het beste bij uw nagels past.
gekleurde gels worden gemengd om een zo natuurlijk mogelijke kleur van het nagelbed te creeren.
Naarmate de nagel uitgroeid zal de eigen natuurlijke nagel minder zichtbaar zijn>
De voordelen van deze techniek zijn:
De illusie van een langer nagelbed.
Uitgroei van de eigen nagel is (bijna) niet meer zichtbaar.
Na het plaatsen van de gelnagels wordt er nog nagelriemolie aangebracht en krijg je nog een zalige handmassage met een heerlijk geurende handcrème.
Een bijwerking van de kunstnagels is nodig om de 3 a 4 weken, naargelang de groei van de nagels.

Nazorg gelnagels


Enkele tips om uw kunstnagels in perfecte conditie te houden.

- Uw nagels zijn geen gereedschap, gebruik ze dus ook niet dusdanig. Werk met de toppen van uw vingers, of met de zijkanten van uw duim en wijsvinger.
- Probeer uw nagels zo min mogelijk te stoten. Als u ze teveel stoot, dan zijn ze waarschijnlijk te lang voor u. In dit geval kunt u ze zelf korter vijlen.
- Uw kunstnagels mag u nooit knippen! Doet u dit wel dan zullen ze zeer zeker barsten.
- Trek nooit de kunstnagels van uw eigen nagels af. U zult uw eigen nagels beschadigen. Laat ze vakkundig verwijderen door uw styliste.
- Gebruik nagellakremover zonder aceton.
- Smeer uw nagelriemen in met nagelriemolie. Het houdt de nagelriemen zacht en soepel.
- Laat om de 3 à 4 weken uw gelnagels bijwerken.